ایربگ چیست و چگونه عمل میکند؟

بیایید قبل از این که به این موضوع بپردازیم چرا ایربگ های خودرو باز نمی شود کمی درباره نحوه کار آن صحبت کنیم. کیسه هوا برای نخستین بار در سال 1950 میلادی ساخته شد اما دو دهه طول کشید در خودروهای تولیدی مورد استفاده قرار گیرد.

مهم ترین کار ایربگ ها در این است که در لحظه های تصادف از سرنشینان محافظت کند، به این صورت که با وارد شدن ضربه به خودرو، کیسه هوا پر از گاز می شود و تبدیل به بالن های کوچیکی می شود که صدمات به حداقل برسد.

از لحاظ تئوری ایربگ ها به این شکل هستند که سنسورهای ضربه پس از تشخیص برخورد اتومبیل با مانع سخت، سیگنال‌ هایی را از طریق الگوریتم‌ های از پیش تعیین ‌شده و برخی سیستم‌ های الکترونیکی، به سوی کامپیوتر مرکزی ارسال می ‌کنند.

کامپیوتر مرکزی یا ای سی ‌یو هم پس از ارزیابی شدت ضربه وارده و در صورت نیاز، دستور به باز شدن کیسه‌ های هوا می‌دهد.

موضوع پر شدن کیسه های هوا نیز بر اثر انجام برخی از واکنش های شیمیایی که منجر به گاز می شود انجام می شود. سرعت انجام این واکنش بسیار بالا می باشد و در کسری از ثانیه پر شده و از جای خود بیرون می زند.

وضعیت ایربگ ها در خودروهای داخلی

در بالا با نحوه کار ایربگ ها آشنا شدید، اما متاسفانه در کشور ما این موضوع چندان دقیق نمی باشد و ظاهرا نحوه کار ایربگ ها به صورت یک معما شده است! طبق صحبت های کارشناسان تصادف در کشور ما به جای این که ایربگ ها جان سرنیشنان را نجات دهد بیشتر باعث صدمه دیدن آن ها می شود و درهیچ کدام از خودرو تصادفی ایربگ عمل نکرده است.

یکی از کارشناسان خودرو در این باره گفته است، در پی تصادفاتی که در جاده های شهر رخ می دهد، مطالعاتی بر روی صحنه های تصادف انجام شد و به این نتیجه رسیدیم که به دلیل غیراستاندار بودن ایربگ ها، آسیب های بسیار جدی به افراد وارد شده است، آسیب هایی مثل پارگی و شکستگی در سر و گردن.

این کارشناس خودرو می گوید ما باید دقت داشته باشیم که ایربگ داشتن خودرو یک بحث می باشد و این که از ایربگ های استاندارد استفاده شود یک بحث دیگر. کیسه های هوایی که به صورت غیراستاندارد طراحی شده باشند هیچ کاربردی از نظر ایمنی ندارند و تنها بهانه ای هستند که خودرو سازان پول بیشتری دریافت کنند.

حتی در این مورد هادی هاشمی رئیس پلیس سابق راهنمایی و رانندگی تهران بیان کرد: تاکنون بسیاری از کارشناسان تصادف به ما می گویند در طول عمر کاری خود شاهد تصادف های بسیاری بوده اند که در آن ها کیسه هوا عمل نمی کند و یا بعد از تصادف فعال می شود!

هاشمی این موضوع را به عنوان یک فاجعه ملی می داند و می گوید که یک ننگ بزرگ در صنعت خودروسازی داخلی ما می باشد چراکه پیش می آید خودروها در صحنه تصادف له می شوند اما ایربگ آن ها باز نمی شود!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
09121214396